Brandbeveiliging | Zorg ervoor dat u geen spijt krijgt achteraf

Brandbeveiliging | Zorg ervoor dat u geen spijt krijgt achteraf

Helaas komt het nog regelmatig voor dat er brand ontstaat in een woning of bedrijfspand. Oorzaken voor een brand zijn niet op twee handen te tellen, ook niet op tien. De kans dat u er een keer mee te maken gaat krijgen, kan dus best groot zijn. Of het nu gaat om een aangestoken brand, of om een kortsluiting; een brand kan grote gevolgen hebben. Het kan natuurlijk ontzettend veel schade aanrichten, maar het kan ook levensbedreigend zijn, zowel voor mens als dier. De afgelopen jaren stegen het aantal claims voor woningbranden bij verzekeringmaatschappijen aanzienlijk. Een goede brandbeveiliging van uw huis is dan ook geen overbodige luxe. Rookmelders spelen een belangrijke rol daarbij, mits goed geplaatst en goed onderhouden. Rookmelders kunnen u op tijd inlichten, zodat u snel kunt handelen en erger wellicht kunt voorkomen.

Brandbeveiliging

Een goede brandveiligheid begint al bij de bouw. Er worden diverse eisen gesteld aan de bouw. De bouw moet altijd voldoen aan het bouwbesluit voor brandveiligheid, maar de gemeentelijke bouwverordening kan aanvullende eisen stellen. Dit kan worden bepaald door bijvoorbeeld de lokale situatie. Heeft de brandweer een langere aanrijdtijd, dan zal er een hogere mate van brandveiligheid voorgeschreven worden. Het doel van deze eisen is het voorkomen van slachtoffers (gewonden en doden) en dat de brand zich uitbreidt naar een ander perceel. De eisen zijn altijd eenvoudig toepasbaar. Het is in alle gevallen verstandig om periodiek de brandbeveiliging van uw huis te laten controleren. Van der Graaf Beveilgingstechniek kan dit voor u doen. Wij zijn op de hoogte van alle actuele richtlijnen van het bouwbesluit.

Neem contact op
Brandbeveiliging | Zorg ervoor dat u geen spijt krijgt achteraf

Brandsignalering en blusmiddelen

Een snelle signalering van een brand is erg belangrijk, het kan er namelijk voor zorgen dat schade en slachtoffers bespaard of beperkt blijven. Signalering van brand kunt u op diverse manieren bereiken. Zo kunnen rook-, hitte- en brandgasmelders een doordringend alarm slaan. Hierdoor kunnen mensen (en dieren) op tijd het pand verlaten. Wat hierbij kan helpen is natuurlijk een helder vluchtrouteplan wat voor iedereen duidelijk is. Door goed bereikbare vluchtwegen te creëren en eventueel de aanwezigheid van vluchtladders, zorgt u voor een goede brandveiligheid. Blusmiddelen als brandblussers, brandslangen en blusdekens kunnen een goede toevoeging zijn wanneer er een beginnende brand woedt. Snel handelen is in alle gevallen erg belangrijk. Bij brand is er geen tijd om na te denken, zorg er dan ook voor dat u vooraf goed heeft nagedacht over wat te doen zodra er brand uitbreekt. Naast het feit dat het u hiermee een hoop ellende kunt voorkomen, is het gevoel van veiligheid ook zeker wat waard.