Bouwkundige beveiliging

Woninginbraken en inbraken in bedrijfspanden of andere gebouwen behoren, helaas, al geruime tijd tot de dagelijkse kost. Volgens de cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) zijn er jaarlijks zo’n 85.000 inbraken. In dit aantal zijn verschillende soorten inbraken meegenomen. Een woninginbraak is bijvoorbeeld niet te vergelijken met een inbraak bij een winkel. Het doel van deze inbraken is hetzelfde, maar het verschil zit met name in het soort inbreker.

Voorkomen is beter dan ...

Een goede beveiliging van uw pand begint bij degelijk hang- en sluitwerk. Inbrekers willen snel toeslaan. Met deugdelijk hang- en sluitwerk, conform de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen, wordt elk raam en elke deur een tijdrovende barrière. Inbrekers herkennen goed hang- en sluitwerk uit duizenden en zullen uw pand dan ook snel links laten liggen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat degelijk hang- en sluitwerk zorgt voor een kleinere kans op een inbraak. De cijfers zeggen zelf dat er 90% minder kans op een inbraak is als uw deuren en ramen goed beveiligd zijn.

Beveiligen helpt

Bovenstaand onderzoek laat zien dat beveiligen absoluut helpt. Met name omdat een inbreker in korte tijd toe wil slaan. Men is bang om betrapt te worden en gaat daarom vooraf goed op onderzoek uit. Welk huis heeft slechte beveiliging en in welk huis zijn vaak geen mensen aanwezig? Op dergelijke zaken let een inbreker goed. Het is daarom erg nuttig om uw huis goed te beveiligen. Dat geldt echter ook voor bijvoorbeeld uw bedrijfspand of uw winkel. Dergelijke gebouwen zijn ook gewilde objecten onder inbrekers, zeker als er een grote voorraad aan producten aanwezig is.

In het kader van het beveiligen van uw woning heeft de politie het Politiekeurmerk Veilig Wonen in het leven geroepen. In dit keurmerk zijn diverse richtlijnen opgenomen om de kans op inbraak te verkleinen. Het is mogelijk om de kans op een inbraak met 95% af te laten nemen!

Ook heeft de politie een website gelanceerd waarbij men per wijk het aantal inbraken kan zien. De gegevens op die website laten zien dat een extra beveiliging altijd aan te raden is.

Achter slot en grendel

Waardevolle spullen bergt u op achter slot en grendel. Maar u wilt uw kostbaarheden ook beschermen tegen brand. Dan biedt een kluis of brandkast uitkomst. Voor elk doeleind en iedere inhoud zijn kluizen, in verschillende sterktes, beschikbaar. Van der Graaf Beveiligingstechniek helpt u graag om uw woning/bedrijfspand/winkel te beveiligen en kostbare eigendommen te beschermen. Wij zijn bijvoorbeeld volledig op de hoogte van de richtlijnen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen en kunnen u daardoor optimaal beschermen. Zorg ervoor dat uw huis/bedrijfspand/winkel goed beveiligd is; schakel Van der Graaf Beveiligingstechniek vandaag nog in!