Brandmeldinstallaties

Met grote regelmaat breekt er een brand uit in bijvoorbeeld een woning of bedrijfspand. De oorzaak voor een brand kan zeer divers zijn. Een brand kan bijvoorbeeld ontstaan doordat er kortsluiting ontstaat of doordat de brand aangestoken is. Eind 2016 is er een groot onderzoek geweest naar de exacte cijfers van het aantal branden in woningen. De resultaten zijn schokkend; per dag branden er ongeveer 13 woningen in Nederland af. Zoals we hierboven al aangaven, zijn de oorzaken van woningbranden zeer divers. Een opvallend nieuwsbericht bereikte ons laatst hierover. Een verzekeringsmaatschappij gaf namelijk aan dat steeds meer woningbranden ontstaan doordat er een hennepkwekerij binnenshuis is. In een dergelijk geval is het lastig om een woning te beschermen, puur omdat het een illegale bezigheid is.

Van der Graaf Beveiligingstechniek staat voor u klaar om uw woning te beschermen tegen brand. Onze brandmeldinstallaties zijn van de hoogste kwaliteit en ook met andere hulpmiddelen kunnen we u helpen.

Brandbeveiliging

Brandbeveiliging begint in eerste instantie bij de bouw. Voor de brandveiligheid moet de bouw voldoen aan het Bouwbesluit. De gemeentelijke bouwverordening stelt aanvullende eisen, gebaseerd op de lokale situatie. Zo kan door langere aanrijdtijden van de brandweer een hogere mate van brandveiligheid worden voorgeschreven. Het is aan te raden om periodiek de brandbeveiliging van uw huis te controleren. Hierbij kan Van der Graaf Beveiligingstechniek u helpen; wij zijn op de hoogte van alle richtlijnen van het Bouwbesluit.

Brandsignalering en blusmiddelen

Een snelle signalering van brand voorkomt schade en slachtoffers. Rook-, hitte- en brandgasmelders slaan doordringend alarm zodat u het pand op tijd kunt verlaten. Blusmiddelen als een brandblusser, brandslang of blusdeken kunnen een beginnende brand bestrijden. Zorg er ook altijd voor dat vluchtwegen goed bereikbaar zijn. Schaf eventueel vluchtladders aan. Het vluchtrouteplan moet voor iedereen glashelder zijn. Bij brand is er geen tijd om na te denken!

Brandmeldinstallatie

Een brandmeldinstallatie bestaat uit o.a. bovenstaande componenten, maar wordt door specialisten van Van der Graaf Beveiligingstechniek op de situatie ter plaatse ontworpen. De brandbeveiliging waarschuwt u tijdig voor brand. Als u bent aangesloten bij onze meldkamer, dan is de brandweer ook sneller ter plekke. Dankzij dergelijke hulpmiddelen kunnen wij uw woning beter beschermen tegen brand. Een brand ligt echter altijd op de loer; bliksem kan bijvoorbeeld ook voor een woningbrand zorgen. Onze specialisten kunnen de kans tot een brand echter minimaliseren en dat is uiteraard zeer wenselijk. Neem daarom direct contact met ons op!